Boksläpp med Li Li, Anisur Rahman och Kristian Carlsson

Välkommen till vårt första boksläpp i butiken på lite drygt 18 månader. 

Vi inleder med att slå på stort: Tre boksläpp och författare på en gång. 

Kristian Carlsson kommer hela vägen från Malmö, Li Li från Stockholm och sammankallande är bygdens egen Anisur Rahman. Nåt mingel blir det nog inte tal om, men väl samtal och lagom smittsäker samvaro. Välkommen!

Fredag 10/9 kl 17:00
OBS!!
Obligatorisk föranmälan på tel 018-653330 eller info@uppsalabokhandel.se

---

Poeten och översättaren Li Li är född 1961 i Shanghai och sedan 1988 bosatt i Stockholm. Han rönte stor uppmärksamhet redan på 1990-talet och har sedan dess mottagit ett flertal priser för sitt författarskap. Smockadoll förlag har nu samlat ett tongivande urval av hans första sju diktsamlingar: Från Sömnlös till Ursprunget; Reviderade dikter 1988-2007. Samtidigt utkommer Där blicken stannar, en helt ny diktsamling efter 14 års tystnad, som befäster poetens storhet.

Poeten och dramatikern Anisur Rahman är född i Bangladesh 1978 och är ett välkänt ansikte i Uppsalas kulturliv sedan över ett decennium. Hans nya bok Dawit Isaak; en fantasi-dokumentär pjäs är ett levandegörande porträtt av den eritreansk-svenske journalisten och dramatikern Dawit Isaak, som suttit fängslad i Eritrea utan rättegång sedan 2001. Samtidigt är Rahman aktuell med sin episka monolog om vägen till självständighet för Bangladesh: Jag är Sheikh Mujib som utgavs av Smockadoll förlag 2019 och som på systerförlaget Dracopis Press nu släpps i en engelsk utgåva: I Am Sheikh Mujib.

Poeten och översättaren Kristian Carlsson är född 1978 och bosatt i Malmö. Han har sedan 1996 utgivit ett otal egna verk och ett otal översättningsvolymer. 25 år efter debuten kommer nu diktsamlingen 839.71 på Tillexempel förlag, i vilken han frimodigt och frikostigt utdelar ris och ros åt litteraturbranschen.